Ryddig vs kaos

Jeg hater rot! Jeg har ikke alltid vært slik-men i dag kan jeg med hånden på hjertet si at rot gjør meg sliten. Uorden, kaos og rot. Da trives jeg rett og slett ikke. "Har dere det alltid ryddig dere?" Ja, stort sett. Vi har rutiner i hus som gjør at det faktisk går.

Hva er hemmeligheten? Ungene rydder etter seg og blir påminnet om å henge opp jakker-sette sko og utstyr på plass etc. Alt kan gjøres til en vane. Man må bare være bestemt.

Vi har faste plasser til ting. Og boder/skap og skuffer blir ryddet jevnlig iløpet av året. Det kastes/selges ting. Istedet for å hamstre. Jeg har alt jeg ikke trenger til det daglige inne i skaper og skuffer. Jo mindre ting fremme, jo lettere er det å holde orden. Har du ett system er det enkelt å ha det ryddig. Jeg tar alltid med meg ting når jeg går fra ett sted til ett annet. Så unngår jeg unødvendig gåing.

System endres om det ikke fungerer.

Tips til løsninger som gjør hverdagen lettere: vi har en stor pose på kjøkken til tomflasker, når den er full legger vi de over i bæreposer, så ender de på uteboden til vi tar de med i butikken. Vi har kun sko/uteklær til sesong/vær ved garderoben. Alt annet pakkes bort. Jeg har en egen plass til det meste-lys/servietter, nøkler, tegne/skrivesaker. Alle ledninger til mobil/PC etc ligger i en kurv på stua. Ledninger vi ikke bruker daglig ligger i en egen skuff. Jeg har sengetøy på 3 plasser. På loftet ligger Ida sitt i en egen skuff under senga. Mathias har sine og Oliver sine i sitt skap. Vi har våre i ett skap på garderoben. På boden har jeg en egen skuff til ubrukte putetrekk til stue. Man kan aldri få nok putetrekk :) Vi har egen skuff til batteri/lyspærer. Osv osv. Alt dette gjør at ting er lettere å finne. Vi har også "hvor har det blitt av" situasjoner. Og da er ting lagt på en annen plass enn der de skal være.

Alt i alt vil jeg si det er enkelt å ha ett ryddig hjem. Dersom du ikke trives i rot da. For det handler bare om å organisere og legge ting til rette. Jeg rydder ikke mye over lengre tid -for jeg rydder litt hele tiden-da merker jeg det knapt.

Nytt år-det gir meg lyst til å lage flere gode systemer og lure oppbevaringer. Har du noen gode tips?

Man er avhengig av å ha nok skap/skuff plass for å lage systemer. Og jeg er en racer på å sette ting i kurver/bokser. Da er det lettere å finne de rette tingene.

Det jeg ønsker meg i 2017 er nye nattbord.

Med oppbevaring. Drømmen er to Componibili fra Kartell.

Og i ytterste gangen skal det komme opp en oppbevaring fra Normann Copenhagen til nøkler.

Ellers må jeg bare smårydde litt i de systemene som allerede er.

Jeg går for ett ryddig 2017. Da er det kun kaoset i hodet jeg må forholde meg til.

Klem GB

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hus10a

Hus10a

43, Trondheim

Jeg har en interiørkonto på instagram som heter Hus10a. Gå gjerne inn å følg meg der. Interiør er min hobby og min store interesse. Mitt interiør er preget av sort og hvitt/monochrome. Men jeg elsker all type interiør som er en fryd for øyet. Her på bloggen vil jeg skrive en del om ting som inspirerer meg og jeg vil dele med meg av min interesse til dere som ønsker å få input av likesinnede. Takk for at du følger meg. Det betyr masse.

Kategorier

Arkiv

hits