OCD

Tvangstanker-når du må vaske hendene 2 ganger, sjekke om døra var låst gang på gang. Du må gå samme runden hver gang. Og ting må være på sine faste plasser.

Jeg har en liten touch av OCD. Jeg sliter med å slappe av om det ikke er ryddig rundt meg. Og jeg blir stressa av at ting står skjevt eller "feil". Matta på gulvet må ligge kant i kant med sofa og gulvplanker. Putene må settes på plass før man går å legger seg. En ryddig skuff og et strøkent skap gir meg tilfredsstillelse, og ja, jeg vet det er litt sykt!

For meg er dette kaos! Og da blir jeg sliten! Sånn fungerer det i mitt hode! Og jeg vet hvorfor. Jeg liker å ha orden rundt meg-for da eliminerer jeg bort kaos. For i mitt hode går det på full guffe døgnet rundt. Jeg er en tenker, og det er til tider kaos i hodet. Har jeg det ryddig rundt meg har jeg ihvertfall orden på noe. I tillegg vokste jeg opp i ett hjem som var alt annet enn ryddig. Og jeg husker jeg skjemtes over det. Jeg tror det sitter i såpass at jeg selv bestemte meg for å ikke ha det slik. Jeg forbinder ikke rot med gode følelser. Og da jobber jeg heller litt mer, for å skape den roen.

De jeg bor med er nok til tider lei, men de flirer av det også. De to største har snudd rundt på ting i stua for å se hvor lang tid det tar før mor oppdager det og får hetta! Vi ler av det-for jeg vet selv det er teit. Men samtidig tenker jeg at det ikke kan være det værste man lider av. Ser man positivt på det: har vi det jo som regel ryddig da!

Slik gir meg lykke. Og nå når jeg vet at alt står på sin plass kan jeg legge hodet ned på puta og hvile. Når jeg står opp etterpå møtes jeg av den trivelige, ryddige stua mi.

Ha en topp dag, ryddig eller ikke, viktigste er at du trives!

Klem fra GB

3 kommentarer

Henriette Celin

31.08.2016 kl.09:22

Skjønner deg da. Har litt sånn jeg også. Liker det ryddig og rent, og rydder fort kjøkkenet om det er rotete på morgenen før frokost. Er det en skuff på rommet som står åpen før leggetid må den også lukkes, hehe.

Hus10a

31.08.2016 kl.09:24

Henriette Celin: haha!! Ja sånn er det -men vi kunne vært værre!!

Henriette Celin

31.08.2016 kl.09:26

SV: Ja, det er sant ;-)

Skriv en ny kommentar

Hus10a

Hus10a

43, Trondheim

Jeg har en interiørkonto på instagram som heter Hus10a. Gå gjerne inn å følg meg der. Interiør er min hobby og min store interesse. Jeg jobber noen få timer i uken i ett boligstylingfirma og går hjemme resten av tiden pga kroniske lidelser som Fibromyalgi og Slitasjegikt. I perioder er jeg veldig syk og da er Instagram mitt fristed. Ett sted jeg kan leve uten å bli utslitt og få vondt. Mitt interiør er preget av sort og hvitt/monochrome. Men jeg elsker all type interiør som er en fryd for øyet. Her på bloggen vil jeg skrive en del om ting som inspirerer meg og jeg vil dele med meg av min interesse til dere som ønsker å få input av likesinnede. Takk for at du følger meg. Det betyr masse.

Kategorier

Arkiv

hits