Hjelp!!

Her er vi i vurderingsfasen...skal, skal ikke. Vi er en familie på 5, hvorav 3 er voksen. Ihvertfall når man ser iforhold til porsjoner til middag. Jeg elsker å lage mat. Jeg er veldig glad i å prøve nye ting, elsker gode råvarer og bruker mange timer på kjøkkenet. Og vi har middag hver eneste dag (det er vel faktisk ganske vanlig blitt også)

Når jeg handler inn mat lager jeg alltid lister. Og jeg lager meny for en uke i forveien. Jeg handler frukt, egg og grønt på utlandsbutikken sammen med tyrkisk yoghurt, krydder, nøtter og typiske ting du ikke får i norske butikker. Det er billigere. Jeg handler brus og godis på tilbud, og jeg forsøker alltid å tenke pris på middagene. Vi har ett matbudsjett på ca 2500 pr uke. Da er det inkl bensin på min bil (ca 100-200 pr uke) alt av såper, vaskemidler, dopapir/hushold inkl. Som regel går det veldig fint, men innimellom er det ett puslespill å få det til. Selvom jeg handler stort 1 gang pr uke vil vi alltid måtte supplere og gå innom butikken 3-4 ganger pr uke. Helgekosen kjøper jeg aldri midt i uka, det er dårlig deal!

Så nå vurderer vi å prøve noe nytt. For å se om det kan hjelpe oss til å holde budsjettet. Og i tillegg gi oss mer variert mat. Og mat med riktige ingredienser. Her bestilles det ofte barnevennlig mat, og vi lager ofte 2 ulike middager fordi mor er motstander av å ha bråk ved matbordet! Gjør vi dette-kan ikke barna spesialbestille middager midt i uka, og råvarene kommer i hus. Så vi unngår impulskjøp!

Vi vurderer å kjøpe matkasser. Prisen på råvarene blir ca 40-50 pr pers pr dag. Inkl frukt! Og ja, jeg vet det ikke er det billigste. Men ett kjapt søk på nett viser at du kan spare penger! Dersom du da slipper å dra innom butikken ofte vil du spare alt det ekstra du kjøper-og du kan selv bestemme pris på feks fredag og lørdagsmiddagen. Det beste er jo også at vi vil få de aller beste råvarene. Og vi vil måtte prøve nye ting. Kanskje barna blir mindre kresne? Dersom vi velger å gå for dette blir det med et positivt utgangspunkt. Da skal vi ha troen! Og da vil vi prøve for 2-4 uker.

Vi bruker lang tid rundt middagsbordet. Her koser vi oss. Her er de dype samtalene, og latteren skal også sitte løst. Vi koser oss med middagene.

Jeg lover å fortelle ærlig om våre erfaringer med matkassene. Vårt valg står mellom flere, men Hverdagskassen til Godtlevert.no falt 14 åringen for. Så får vi regne litt mer på det, og snakke litt til om det.

Det blir ingen meny fra meg med "lev for 1000 kr i uka på mat" (som en viss toppblogger gjør suksess med) -vi lever godt, men jeg føler absolutt ikke vi sløser. Ifølge SIFO skal vår familie bruke 13 210 kr på mat og hushold pr mnd. Og vi ligger på ca 10 000, vi legger i ekstra ved bursdager og jul etc. Men vi ønsker egentlig ikke å bruke så mye mer heller. Vi liker å reise, ha fritidsaktiviteter og å unne oss ting vi vil ha. Så denne posten skal holdes så lav vi får til innenfor trivselens grenser.

Har dere erfaringer? Kom gjerne med de!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hus10a

Hus10a

43, Trondheim

Jeg har en interiørkonto på instagram som heter Hus10a. Gå gjerne inn å følg meg der. Interiør er min hobby og min store interesse. Jeg jobber noen få timer i uken i ett boligstylingfirma og går hjemme resten av tiden pga kroniske lidelser som Fibromyalgi og Slitasjegikt. I perioder er jeg veldig syk og da er Instagram mitt fristed. Ett sted jeg kan leve uten å bli utslitt og få vondt. Mitt interiør er preget av sort og hvitt/monochrome. Men jeg elsker all type interiør som er en fryd for øyet. Her på bloggen vil jeg skrive en del om ting som inspirerer meg og jeg vil dele med meg av min interesse til dere som ønsker å få input av likesinnede. Takk for at du følger meg. Det betyr masse.

Kategorier

Arkiv

hits